Tuesday, January 8, 2013

Hari Sabtu yg lalu.......

Berlalu dgn bermaknaaa.... cewahhhh.... tetiba sengal jap kepala otak... muahahaha... just nk cerita hari Sabtu last week tetiba suami i dgn mood rajin nk ajak weols jenjalan... memula nk bwk ke zoo negara... but then penat ngesahkan hal skolah pun xabih lg, kang haku pitam kt zoo negara... dah ler bp lowwww jer semedang... kengkadang maleh dh nk pk... tp xleh jugak.. kena pk.. rasanye keturunan.. ikut my mom.. dia pun low bp... soo, xdelah pg zoo negara... switch to pusat sains negara... ok lah.. xde lah kena panas... ai kan puteri lilin... auwww... hahaha....

Pg lah kami ke Pusat Sains Negara... kelakar gila sbb memula masuk salah entrance.. ntah tempat apa ntah ada dinosaur seketul pastu gelap sunyi... keras kejung marissa xnak masuk hokeh... terus ajak balik rumah... menangih2 dia... weols pujuk ler jugak dia... pg cari entrance masuk... dh jumpa dia tgk ada budak2 dia ok la sikit... skali nk masuk ke dalam tu dh lerrr ada tunnel akuarium ikan.. ikan plak bantai ikan besar2 giler... jenuh tarik masuk dalam... sampai makcik guard kt situ gelak hokeh... cehh buat malu kompeni betul...  bila dah masuk, dia tgk ada benda yg boleh dia main2 baru lah ok... huisshh... urut dada mak hencik nihh... kalau tak istifar banyak2 rasanyerrrrr.........

So, far the place quite nice... kt tgh2 tu dia mcm ada playland soo budak2 boleh main... sekarang ni ada star trek exhibition but weols xmasuk... sbbnyer nak suruh marissa keras kejung lagi? xpasal balik rumah mlm ngigau lg.. hahaha... tp ok lah... overall menyeronokkan jugak... kalau sape2 belum penah melawat ke pusat sains negara pg lah bawak anak2... ;)





seperti biasa outfit for the day... huuu gemukss.. T__T



mcm biasa mereka yg xboleh tgk mummy kemho..



;P


penyebuk no 1...



mia dh xnampak mata... ini pesen 2013.. jgn ckp byk.. hahaha


 

owhhh... haruslah korang muntah darahhh... banyak la pulakk gambo jelitawan ini... hahaha






bila dpt main hilang semua takut..





ni dlm bilik cloning...




hidangan malam ini... hayam panggang.. ;P









itu jer laaaa.... xbyk gambo ambik sbb semua sibuk nk melompat skali... hahaha... pastu tempat pun gelap soo tangkap gambar xbrapa cantik guna hp... camera canggih berat 100 paun tu xde sape yg rajin nk usung.. ;P  .... itu je la nk citer.. hahaha... nampak benor dh xde modal.. ;P  but last but not least... terima lahhhh dari kuuuu.........





















saya si kembang.. ;P




4 comments:

  1. dya lm pena sampai pusat sains lagi kak.. :(

    ReplyDelete
  2. mana ada kembang pn akak..just nice i tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... sah mata lily kecik.. hehe.. mata akak kembanggg.. ;P

      Delete