Thursday, February 16, 2012

kuuuunnnggg POWWW!!


yea kunun2 nye nak masak ayam kung pao
skali jadi kong pow!
ahaha... basically method nye sama
but then diolah kan jd lah meriah mcm ni
sbb dinner suami mak sorang jer mkn
malas nk masak banyak lauk
so kita satukan semua tumbuh tumbuhan dan haiwan2 yang ada
muahaha.. #senangkejemak
ada sayur baby kailan and cendawan butang
buat berkuah sikit takut anak2 nak makan sama
tu yg tersasar dari resepi biasa
utk yg ini, perapkan ayam bersama sos tiram+kicap manis+minyak bijan
pastu nanti goreng ayam2 ni jgn sampai garing tapi sampai 3 suku masak kot..
garing sgt xsedap
pastu reducekan minyak, biar ayam dlm tu
masuk bwg putih yg dicincang halus
sampai dia dh naik bau
masukkan balik lebihan perapan ayam tu
kalau dh buang dlm sink xpe
masuk je sos tiram+kicap manis+lada hitam sket+ minyak bijan (skip if u dont like)
buh ayor, ikut la banyak mana ayor tu..
nak rasa ayam tu berenang haa taruk sampai bg dia berenang
pastu adjust la rasanya
tawar ke, masin ke, manis ke
pepandai la ek ejas sendirik
muahaha
pastu masuk kan bwg merah yg dibelah empat, pastu sila kopek2 selai2 bwg tu
ehh paham ke mcm mana? ehehe
xpaham xpe..
pastu cabai kering 2-3 tangkai
mawar masuk last skali sbb takut anak2 nk share
kalau tidak cabai kering ni harus dimasukkan awal bersama bwg putih td..
okkk..
 itu sajaaa
selamat mencuba...
ehhh lupaaa
in my case i letak sayur and cendawan last..
hahaha
ok baiiii


No comments:

Post a Comment