Wednesday, July 18, 2012

bersedia atau tidak........

apa yg bersedia? apa yg tidak? eh eh... ape2 aje la... ek.. cenggitu ler hidup.. kita ni hanya mampu merancang kan... yg selebihnye tawakal jer... sebenarnye bukan ape pun... xde kes berat.. hehe.. cuma 2-3 menjak ni hormon xstabil... tetiba hormon nk membolatkan perut dtg balik... hua hua hua... benda ni bukan di buat2... kengkonon dulu ingat nk tgu sampai zara 6 thn... sbb mcm fobia lepas mengandung dua dua.. dua2 ada complication... tu xpe lagi... kes anak2 jenis xnak tido... zara paling teruk... sbb dia mlm setiap jam jaga mulut nak nyot2 24 jam... i ni plak jenis xboleh.. setengah org jenis xkisah bila anak nyot2, diorang pun hanyut sekali... i ni xde... 4 jam anak nyot2 4 jam ler xtido... hasilnye zombie... ni pun tido still ganggu2 jugak sbb zara jenis kencing mlm... tp xkencing kt tilam ler, pg tandas... cuma dia mesti nangis2 dulu, ngamuk2 dulu sbb dia mcm kalau tgh syok tido tu tetiba nk terkencing mcm kacau dia tido ler... soo, mesti ler maaaakkk dia jugak yg bgn... kdg2 tu i baaaru nk lelap.. skali dia dh nangih2 nk kencing... pastu i bila dh terjaga susah plak nk lelap mata balik... huhu

skang tgh dok pk... bersedia atau tidak? dok tgk org pregnant mcm seronok... tgk baby newborn, hati dh melonjak2... taaaaapiiiiiii.. huuuuuuuuu.... bila kenang2 balik nk hadap morning sickness yg sampai 6 bulan, early stage bleeding, kaki bengkak lagi.. dh la jenis ngandung 4 bulan kaki dh start bengkak.. dh start kasut semua xmuat... huhuhu... tapi bila tgk org peknen seronotttt..... hahaha....

TD dh start sound2... dia kan nk anak boy... ada anak pompuan serupa rambo ni pun tak terkejar.. keluar laki xtau ler mcm mana... bila pk pk balik tahun depan dh 32.. kalau boleh xmo pregnant masa bulan pose sbb melepek wooo... xsanggup xsanggup... tp kalau lepas raya tahun depan dh ttu bersalin umur 33 kan? pastu bajet nk 2 lagi.. kengkonon kalau boy biar la dia ada kwn boy jugak... hahaha... skali kuar pompuan... jenuh haku beranak 5-6 sbb nk boy.. hahaha... dh ler bajet mengandung b4 35... sbb apa b4 35? sbb bajet umur 40 anak2 dh boleh manage diri sendiri... i dh tgk baaaanyaaakkkk olang aa, masuk umur 40 thn mmg dh malas nk ngesahkan anak2... hahaha... banyak woo...

taaapi.. ehh byk benor tapi nye... yelaa... berat belum capai berat idaman.. honeymoon? honeymoon pun belum lagik.. ehh... bykkkk lagi nk buat nih...cemana tu??? proceed or not? ;P

6 comments:

  1. mmg sonok tgk org pregnant..tp i yg dah 30 ni belum sekali pn lg pregnant..takut kang dah 40 br nak pregnant penat ler pulak..hehe

    ReplyDelete
  2. proceed jela kak heheh lame dah tak main2 ngan baby ni nnti bleh main2 ngan baby akk heheh sy acara penutup umuq 30 insyaallah so ade la lagi 2 thn lg nak melompat2 ;-p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... umur 30? kalau umur 30,next yr bulan 4 dh boleh try... hehehe

      Delete
  3. salam sayang n follower sini ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... selamat berkenalan! ;)

      Delete