Friday, April 1, 2011

Perempuan oh Perempuan

ohh tetiba rasa nak mengadu domba plak... nape?? ade perempuan lain ke dlm hidup TD?? choiiii..... selain drp anak perempuan 2 org, mak dia dan kakak dia 2 org insya allah xde org lain... kekeke....

kita ni perempuan mcm2 benda nk kena hadapi kan... nk kena branak lah, kg hari dtg miss P dh mood swinglah, masak,lipat kain baju semua toksah kata lah... tp actually benda2 tu xyah perempuan jer buat... kaum BAPA pun boleh take part... kalo xmo sila ambik MAID! ater mcm mane kalo semua kaum MAK jer buat.. pastu bila bini rupe KAK LIMAH, komplen... tp kalo bini xde buat ape goyang kaki pun rupa mcm KAK LIMAH... err I is NO KOMEN!! kalo xmampu tlg2 ler sama bini tu yer.... sian dia bersilat berkuntau sorang2 ngan anak, nk masak lg, basuh baju lg, lipat kain baju lg, kemas rumah lg, ngajor anak baca buku lg... ishhh penat pulak aku menaip nye nih...

i xtau la org lain kan tp mcm i nih mmg housewife... xkeroje tp kalau semua dlm rumah i sorang yg buat kompem i xbercakap ngan anak2 n somi i.. ate itu je benda yg dibuat 24 jam...rase2 nye ngigau pun sambil basuh pinggan, kutip toys xpun mop rumah... mcm i since semua benda i buat, i suruh jugak lah TD tu buat part dia... part dia buang sampah and simpan baju2 dia yg dh dilipat... itu 2 jer... sbb apa i suruh dia simpan kain baju dia sendiri? sbbnye..... mak xlarat nk kemas almari dia tu... setiap kali haku dh susun cantik2 bukak esok tgk habis dh terburai, lintang pukang... T__T WADDAAA*** kdg2 lipat susun balik ler i ni mcm cerita batu belah batu bertangkup kenang kan nasib.... ok tipu.. ;P

haa itu baru part keroje kan... belum lg part nk cantik.. gemuk sket susah hati, punggung leper pun susah hati, ketet (terbalikan ejaan nih.. ;P ) besau 20 sen pun susah hati sbb laki komplen, rambut mcm rupa mop,penyapu dan seangkatannya pun susah hati, muka kedut seribu pun susah hati... ehh banyaklah... tp kalau xde yg susah hati i say SYABAS BETTI!!

mcm i nih sejak 2 menjak nk masuk umur 30 ni.... huwaaa... terasa wehh... cerita gemuk toksah kata lah sbb hari dok meroyan benda yg sama... nih nih muka nih.. tetiba jer mengade nk mintak extra care... dulu pkai sabun lux jer pun ok **ok tipu lg** DULU, dulu la kan i basuh muka jer pkai sabun pencuci muka biasa jer... n semata mata itu jer.. xde la moisturizer ke toner ke hape ke.. SKANG?? skang nih berderet atas meja tu hah... tetiba lak nk kena pkai krim mlm krim mlm ler.. nasib boleh bertolak ansur, pkai SAFI RANIA jer... hahaha... ye lahh mak xkeroje mane nk pkai SKII ker, SOTHYS ke..




gunakan tanpa was was


pastu bdn... i ni kulit jenis extra dry... so kene pkai losyen tp sbb pemalasnakmampus kena pkai all in one.. kalau boleh nk semua all in one shampoo-pencuci muka-gosok gigi-body wash-losyen bdn-krim muka semua skali dlm satu produk.. BOLEH?? ;P yeaa yeaa mmg i ni pemalas SIKIT orgnye... hehehe... xnk kalah tu... i ni kdg2 rajin, kdg2 tak... sbb bila tgh dok tepek losyen, ade yg menempek kt tepi dok ckp NAK NAK NAK... hohh, losen mummy mahal tau... hahaha... gile kede.. tp cenggitu lah.. bodywash setakat dove2 ke, xlut hokeh.. xde lembap pun.. tuhh kene beli olay bodywash yg kaler perpel... rege?? bg org lain mungkin murah.. bg moi MAHAL! i kan housewife.. -__- nk pkai picit ikut brapa cm jer.. pkai pembaris.. kekeke ok tipu... tp mmg berjimat cermat... tp kalo mak bajet lari, ku HANTAM sajalah... keredut pun keredut lah... itu bab bodywas kalo losyen... dh allergic pulak dh pkai yg biasa2... YG SESUAI, st ives intensive healing yg xde bau tuh... tp hasil mabeles sbb kalau baby naik ruam sapu pun ok hilang... tp tulah MAHAL -__- bg saya lah.. hoihh org lain pkai losen rege berpuluh puluh beratus ratus ko stakat st ives tu pun nk komplen mawar... huhuhuhu...




losen yg xwangi tp sgt bagus



itu baru bab bdn, rambut... dulu rambut bedal shampoo baby pun ok... skang shzwhjwkj apentahnamenyesusahnksebut pun belum tentu sesuai... KERASTE ke, KERASTU ke ehh ade ke.. hehehe... pun sebakkkk dek nonn... kang pkai ni rambut jd lembut dh gugur melambak2... pkai yg ni nk jd kelelumur.. pkai ni ada kutu ehh rambut keras mcm penyapu... jd hasilnye, semua produk mak ada... **SEDIH** pkai minyak zetun kang laki mak komplen.. padahal itu yg paling bagus pun.. wadda ptftt.. nk cantik pun susah.. kdg2 mak pkai jer... kang rambut ku keras dia jugak yg komplen... xsuka?? TIDO LUAR!! ;P kira ok lah tu pkai minyak zetun.. kalau pkai MINYAK LENGA?? hahahaha..... kompom aku yg kene tido luar.. kekeke




minyak zetun







rambut dh cantik bleh ikat reben mcm nih
;P



hoh penat lahh kannn kalau nk kenangkan nasib.... mau 7 hari 7 mlm citer ni kang... hahaha... ok lah mak nk gi eksesais kasi perut kempes... hah! kang perut muncit pun org kate lebih2... **ohh sedih lagi**

5 comments:

  1. wakakakakakakka kannn senasib pon ya..akekkeke....susah tau ehhh mawar font kasi tukar la susah mau baca la...

    ReplyDelete
  2. iye?? okk i kasi tukau... hahaha

    ReplyDelete
  3. satu lagi mawar word verification tu dlm setting-comment tu letak no...hehehe sebab lepas tulis2 komen dia suh saya taip word2 tu baru send...bila u komen dekat saya tak de kan mendalah tu? ke ade??? akekekeke

    ReplyDelete
  4. iye? keluar word verification ek? adoii... ingat mcm biasa... xde pun seting2 beria... kekeke... haihh maafkan saye... saye budak baru belajar.. ;P
    hhmmm rasenye u punya xde keluar word verification tuh... jap nk gi godek2...

    ReplyDelete
  5. dah hilang hoyehhhh.....hehe sorry menyusahkan mawar mengodek hehehe tapi senang la nk komen lepas ni...

    ReplyDelete